Però un plat que pot servir d'un dia per l'altre, fred o calent, i que és molt benvingut i valorat a casa d'amics és l'empanada gallega.
Ingredients:
per la massa:
- 50gr d'aigua
- 50gr d'oli
- 50 gr de vi blanc
- 3 cullerades de llard (o margarina)
- 1 sobre de llevadura prensada
- 1 culleradeta de sal
- 450gr de farina
- 1 pessic de sucre
- 1 ou batut
- tomaquet, pebrots, ceba i tonyina
Elaboració:
Per fer el farciment:
Primer de tot elaborar el farcit, ja sigui trocejant i coent una micales verdures dels ingredients (tomàquet, ceba i pebrots), o agafant directament un pot preparat de samfaina.
Es barreja aquesta verdura amb la tonyina i es reserva.
Per fer la massa:
Atemperar els líquids (aigua, oli i vi) (Thmx, 2' a 37º vel. 1).
Afegir el llevat, el sucre i la sal i barrejar (Thmx 3'' vel. 4).
Afegir la llard i la farina i amassar (Thmx 2' vel. espiga).
Dividir la massa obtinguda en 2 parts i estirar cada part ben fina amb el rodillo.
Montatge:
Pre-escalfar el forn a 200º.
Forrar un motlle amb una de les parts de massa estirada, cobrir amb el farciment preparat sense arribar del tot a la punta (samfaina i tonyina) i tapar amb l'altre part de massa estirada.
Enrotllar les puntes del voltant sobre si mateixes i pressionar bé amb els dits per tancar-la.
Punxar bé la superfície amb la forquilla o fent petits talls (és molt IMPORTANT, ja que serà per on surti el vapor intern a la vegada que decorarà, sinó es trencaria la capa superior al coure's).
Pintar la superfície amb ou batut.
Coure al forn pre-escalfat a 200º durant 30'.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada