Ingredients
- 100gr de mantega
- 50gr d'oli
- 1 ceba
- 2 alls
- 500gr de carxofes
- un raig de vinagre o gotes de llimona
- 500gr d'aigua
- 1 pastilla de verdures
- sal i pebre
Escalfem l'oli i la mantega (Thmx. 2' a temp. Varoma, vel. 2).
Mentrestant pelem els alls i la ceba i la partim a quarts.
Els piquem (Thmx 10'' a vel. 6) i ho sofregim (Thmx 7' a 90º vel. 1).
Mentrestant anem triant les carxofes i les posem en remull a quarts amb aigua i vinagre o llimona perquè no s'oxidin.
Acabat el sofregit hi afegim les carxofes i coem 10' més (Thmx 10' a 90º vel. 1).
Afegim l'aigua amb la pastilla i coem 6' més (Thmx 6' a 90º vel. 1).
Al final salpebrem i triturem bé 4' a vel. 3-5-7.
(si es vol es pot colar la crema, però si les carxofes són tendres no cal).
Decoració
Es pot servir decorat amb una mica de beicon fregit o miques de pernil salat talladet ben finet.
Font de la recepta: http://crema-de-alcachofas-y-jamon.recetascomidas.com/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada