dimecres, 15 de febrer del 2012

Trena de brioche

Avui preparem un plat que tant pot servir com a entrant d'un àpat informal, com d'esmorzar o berenar complert: Trena de brioche.


Ingredients:
  • 550gr de farina
  • 1 ou
  • 280gr de llet
  • 25gr de llevadura fresca
  • 50gr d'oli
  • 1 culleradeta de sucre
  • 1 culleradeta de sal
  • ingredients pel farcit
  • ou per pintar
Elaboració:
Barrejar tots els ingredients i amassar-ho bé (Thmx 3' vel espiga).
Deixar reposar la massa durant 30min. (Jo la poso en una fiambrera untada amb oli i tapada).
Aquest és un bon moment per preparar el farciment.

Després de reposar 30', extendre la massa formant un rectangle d'uns 30cm x 50cm.
Partir el rectangle en 3 parts i posar-hi una tira de farciment a cada una.
Enrotllar cada part amagant el farciment.
Unir les 3 parts per un extrem i anar trenant els cilindres.
Pre-escalfar el forn a 200º i mentrestant podem deixar reposar la trena.

Pintar la superfície amb ou batut.
Coure al forn a 200º durant 30min.

Variants:
Es pot farcir la trena amb tantes combinacions d'ingredients com se'ns ocurreixin, tant dolces com salades. Per exemple:
  • pebrot vermell i olives negres  (foto)
  • crema de xocolata i panses,
  • sobrassada i formatge,
  • escalivada i tonyina
  • nous i perles de xocolata
  • dàtils i pernil salat
Algun suggeriment?

2 comentaris:

Dafne ha dit...

Jo la faig, però sempre se´m trenca quan està cuita, potser no la treno bé. A tu t'ha quedat fantàstica!!!

Oli al setrill ha dit...

No sé què et pot passar perquè es trenqui. Jo tampoc les tenia totes mentre la trenava...
Potser podries provar de variar el temps/temperatura del forn...
I sobretot, jo la trec del forn amb la reixa inclosa, i fins que no és freda no la canvio de plata.
A veure si t'animes a tornar-ho a provar i ens expliques què tal !