divendres, 7 d’octubre del 2011

Risotto amb carbassa i bolets

Avui la Glòria s'ha currat un bon risotto amb els nous fruits de la temporada: els bolets i la carbassa. Felicitats per lo boníssim que ha quedat, i ànims per fer-ho cada vegada més sovint !
Ingredients
  • 250gr d'arròs
  • 400gr de carbassa
  • 250gr de bolets variats
  • 1 ceba
  • 750ml de caldo
  • 25g mantega
  • 50gr formatge parmesà (ratllat)
  • 20gr pinyons
  • 30ml oli
  • julivert i alfàbrega

Elaboració
Es sofregeix la ceba (a la Thermomix amb l'oli, primer 1' vel.5, després 8' vel. 3 a temp. Varoma ).
Mentrestant es va tallant la carbassa a trocets petits.
S'afegeixen els pinyons i l'arròs i es va movent fins que l'arròs quedi transparent.
Mentrestant s'escalfa el caldo.
Quan l'arròs ja és transparent s'hi afegeixen la carbassa i el caldo calent.
Deixar coure uns 5' a foc fort  i després uns 15' més a foc suau, mentre es va remenant sovint (Thmx Varoma - 100º).
Es preparen els bolets, nets i tallats a bocins petits i es saltegen amb oli i julivert.
Al acabar de coure l'arròs, s'hi afegeixen els bolets, la mantega i el parmesà ratllat.
Es decora el plat amb alfàbrega i julivert.

Bon profit !