dissabte, 10 de setembre del 2011

Pudding de peix

El dia de Santa Rosa, vam cel·lebrar-ho amb un catering. El vaig preparar el mateix dia al matí, aprofitant que encara estava de vacances. El menú d'aquest any va ser: espigues salades, diverses truites i un pudding de peix.

A continuació us n'expliquem el Pudding de peix.

Ingredients:
  • 300gr de "palitos" de cranc
  • 300 gr de peix blanc (tipus lluç, gall...)
  • una ceba, un all, un pebrot vermell i 3 tomàquets
  • 250gr de llet evaporada Ideal (també es pot fer amb llet normal)
  • 50gr de farina
  • 5 ous
  • pebre i 2 pastilles de caldo de peix ( o sal)
  • elements de decoració: maionesa o salsa rosa, pebrots del piquillo, cogollos d'enciam, olives negres, tomaquets xerri, musclos...

Elaboració:
- Triturar els "palitos" durant 6'' a vel. 4 i reservar-los.
- Coure el sofregit amb la verdura: posar l'oli, la ceba pelada, l'all, el pebrot i els tomaquets sense el cor a la Thermomix. Programar 10'' a vel. 4 i després de triturar-ho tot, coure 5' a 100º vel. 2.
- Afegir el peix (inclosos els "palitos") i coure 3' a 100º, vel. 2.
- Abocar-hi la llet, els ous, la farina, les pastilles de caldo i el pebre. Barrejar 15'' a vel. 6 i després programar 5' a 90º vel. 5.
- Quan s'hagi refredat una mica triturar-ho tot a vel. 9 durant uns 15'', pq quedi tot ben finet.
- Abocar-ho en un motlle corona i deixar refredar, com a mínim 2 hores.
- Posar en una plata, i decorar-ho amb varis aliments.

Suggeriment: Aquest plat es pot menjar fred o calent, així que depenent de la nostra el·lecció decorarem amb uns aliments o uns altres.
Si és fred, com el nostre cas, es pot cobrir amb maionesa o salsa rosa, envoltar de fulles d'enciam, olives, tomaquets xerri, musclos...
Si és calent ho cobrirem amb all i oli i pebrots del piquillo, junt amb olives negres i ho gratinarem.

Font original: Llibre Thermomix Un nuevo amanecer, pàg 77B.

Elaboració sense thermomix: preparar el sofregit de les verdures en una paella. Afegir-hi el peix i els palitos i coure-ho tot junt. Triturar-ho i afegir la resta d'ingredients (com per formar un soufflé), i en acabar posar-ho al motlle i fer el mateix pel refredament i la decoració.

Variant: es poden preparar en flameres individuals, de manera que el temps de refredament es reduïrà molt i pot servir fins i tot d'acompanyament d'uns espàrrecs o d'una graellada de verdures.

Felicitats !!!